Brakuje Ci witamin i soli mineralnych? Pij soki z buraków i kiszonej kapusty!

Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan powtórnie powróciły na nasze stoły. Do kiszonych buraków…

Food pairing – odkryj nowe połączenia smakowe

Choć jesteśmy przyzwyczajeni do określonych kombinacji aromatów, nie znaczy to, że zestawianie ze sobą dań, które…

Z tymi przysmakami filiżanka kawy stanie się deserem – o dodatkach do kawy

Wielu z nas przywykło do picia kawy do śniadania albo w pośpiechu w drodze do pracy.…

Rozwiń swoje kulinarne pasje – kursy gotowania

Samodzielne przygotowanie dań we własnym domu ma sporo zalet. Główną z nich jest głównie zmniejszenie wydatków…

Zdrowa żywność z upraw ekologicznych – kupuj tę z certyfikatem

Od prężnego rozkwitu przemysłu żywieniowego, który zaczął się na początku XX w., artykuły spożywane przez nas…

Domowe kiszonki – czy kisi się tylko warzywa?

Warzywa kiszone są tak mocno zakorzenione w polskiej kuchni, że wydaje nam się, iż jest to…

Czego maluchy uczą się podczas warsztatów kulinarnych dla dzieci?

Dzieci kochają brać udział w kuchni – wybierać i przynosić składniki czy przystrajać wypieki. Pragniesz podsycić…

Jakie można kupić zamienniki kapsułek z kawą Lavazza A Modo Mio?

Podmiotów produkujących kawę są tysiące, jakkolwiek Lavazza wciąż znajduje się na liście tych najpopularniejszych. Nieliczne osoby…

Zdrowa żywność – o sokach z kiszonej kapusty i kiszonego buraka

Od stuleci w słowiańskiej tradycyjnej kuchni korzysta się z kiszonych warzyw. Ostatnio jednakże raz za razem…

Warsztaty kulinarne – dla początkujących i zaawansowanych

Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to prosta droga do zdobycia dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie właściwych…